Eutonomy – proširene mogućnosti pametne kuće

U travnju prošle godine, FIBARO je službeno postao distributer brojnih brendova čija je tehnologija savršeno integrirana s uređajima poljskog proizvođača. Jedan od njih je i Eutonomy – pružatelj profesionalnih rješenja osmišljenih za proširenje FIBARO sustava. Ovog mjeseca, Eutonomy je predstavio potpuno novi proizvod koji se savršeno uklapa u FIBARO ekosustav – euLINK. O čemu se točno radi i kako ovaj uređaj u potpunosti nadograđuje mogućnosti pametne kuće, donosimo u nastavku.


Napredna komunikacijska platforma za pametne uređaje

Ako se do sad niste susreli s proizvodima Eutonomy brenda, radi se o proizvođaču sustavnih rješenja koja poboljšavaju rad pametnih kuća. Zahvaljujući Eutonomy proizvodima koji su dizajnirani prema najvišim standardima kvalitete, svi uređaji Smart home sustava djeluju međusobno. Jedan od njih je i euLINK – novi pristupnik koji funkcionira kao komunikacijsko sučelje između FIBARO pametnog sustava i infrastrukturnih uređaja, poput klima uređaja, grijanja, ventilacije, roleta ili pak audio-vizualne opreme. Osim toga, može se koristiti i kao univerzalni snimač podataka prikupljenih s različitih senzora i mjerača različitih fizičkih vrijednosti.

EuLINK je zapravo zajednička komunikacijska platforma za sve instalacije zgrade i objekata koji djeluju u IoT (Internet of Things) prostoru.

Eutonomy kombinira električne, grijaće, ventilacijske ili klimatizacijske sustave, alarmne instalacije, ozvučenje, sigurnost i ostale operacije u zgradi. To je jedino rješenje na tržištu namijenjeno FIBARO rješenju, koje pruža proširene funkcionalnosti. Zahvaljujući njima, FIBARO i euLINK sustav imaju širi raspon primjena za veće prostore – osim apartmana i stanova, namijenjeni su i školama, vrtićima, bolnicama, skladišnim prostorima i uredima.

Jednostavna instalacija i integracija u FIBARO sustav

Konfiguracija i upravljanje sustavom euLINK -a izvode se putem bilo kojeg web preglednika, npr. Google Chrome, FireFox, Safari itd. što je vrlo praktično jer sustav možete instalirati s bilo kojeg mjesta, ovisno o vašim željama i potrebama.  Sama instalacija vrlo je jednostavna – nisu potrebne nikakve vještine programiranja.

Nakon što je predložak uređaja odabran i konfiguriran, odgovarajući euLINK upravljački program šalje niz FIBARO API naredbi, koje automatski stvaraju virtualni uređaj – spreman za komunikaciju s euLINK-om i povezanim infrastrukturnim uređajem. Novi infrastrukturni uređaji postaju vidljivi u vašoj FIBARO aplikaciji (na pametnom telefonu, tabletu, računalu) i odmah su dostupni za stvaranje scena.

euLINK dolazi u standardnoj i Lite verziji. Oba uređaja jednako su funkcionalna, uz određene razlike u performansama. Standardna verzija euLINK uređaja temelji se na Raspberry Pi 4B hardveru s 2 GB RAM-a, a euLINK Lite na Raspberry Pi 3B+ s 1 GB RAM-a.

Detaljnije informacije o euLINK uređaju možete pronaći u službenoj brošuri, a proizvode iz Eutonomy asortimana, uskoro ćete moći pronaći i na našem webshopu.