Pametna rješenja: Stvorite siguran dom za starije ukućane

Osobe starije životne dobi trebale bi uživati u potpunoj slobodi i samostalnosti, no to nije uvijek tako. Ako ste primjetili kako bi vašim starijim ukućanima dobro došla podrška koja bi im olakšala svakodnevnicu ili brigu o kućanstvu, na pravom ste mjestu. FIBARO pametna rješenja s prilagodivim sustavom koji prati individualne potrebe omogućava zaštitu, ne ometajući udobnost doma. Investirajte u budućnost širokom ponudom rješenja, koja redefiniraju suvremeno shvaćanje pojma udoban i siguran dom.

Pametna kuća je vaše rješenje ako:

  • želite olakšati svakodnevicu osobama starije životne dobi
  • su roditelji prešli stariju životnu dob i žive daleko od vas, a htjeli biste im pomoći u svakodnevnim situacijama
  • želite podići svoju ustanovu za skrb/dom za stare i nemoćne na novu razinu udobnosti, sigurnosti i efikasnosti
  • skrbite za osobe koje zahtjevaju svakodnevnu intenzivniju skrb (npr. slabo pokretne i nepokretne osobe, osobe sa demencijom i Alzhimerovom bolesti).

Kako rješenja pametne kuće mogu pomoći starijim osobama?

Za obavljanje odabranih zadataka u vašem pametnom domu koristi se Yubii aplikacija. Ona omogućuje kontrolu cijelog doma pomoću mobilnog telefona ili tableta. Jednim klikom ugasit ćete svjetla u drugoj sobi prije spavanja i zaključati glavna vrata pomoću pametne brave. Aplikacija Yubii omogućuje vam praćenje svakodnevice vaših najmilijih, s bilo kojeg mjesta u kući ili u svijetu. 

U bilo kojem trenu, dovoljan je samo jedan klik na vašem pametnom telefonu kako biste bili sigurni da je kod kuće sve u redu. Aplikacija vas automatski obavještava o svim neželjenim aktivnostima. Fibaro Door/Window sensor će Vam poslati obavijest ako ormarić za lijekove nije otvoren u određeno vrijeme. 

Osim mobilnom aplikacijom, svojim pametnim domom možete upravljati i uz pomoć Fibaro The Button ili daljinskog upravljača FIBARO KeyFob. Svakom od ovih uređaja može se dodijeliti nekoliko funkcija, a ključna uloga je potpuna personalizacija zadataka u domu. Gumb se može postaviti na noćni ormarić pored kreveta kako bi se lako isključili svi nepotrebni uređaji prije spavanja.

Personalizacijom zadataka do ugodnog doma

Pametna rješenja su izrazito korisna i za starije osobe koje, unatoč godinama, imaju vrlo aktivan način života. Kada žurno napuštaju kuću, mogu upravljati fleksibilnim funkcijama. Na primjer, trenutno ugasiti sva svjetla u kući, smanjiti temperaturu prostorija po izboru, zaključati glavna vrata, aktivirati alarmni sustav.

Personalizirajte zadatke uz automatsko podizanje sjenila ujutro, prilagodbu temperature prostorija prema individualnim potrebama tijekom dana. Značajna pogodnost za starije osobe je mogućnost korištenja pametne rasvjete. Svjetlo u kupaonici automatski će se uključiti kada se vrata otvore, a isključiti kada osoba napusti prostoriju. FIBARO senzor pokreta će se pobrinuti da svjetlo automatski prati vaše kretanje u mračnom hodniku. Ove postavke osim što olakšavaju svakodnevicu, smanjuju rizik od pada.

Udobnost i osjećaj neovisnosti i kontrole su važni, no ne smijemo zaboraviti na zaštitu od opasnosti i sigurnost. FIBARO sustav pametne kuće pruža vam siguran dom za cijelu obitelj.

Nadzor sigurnosti imovine i ukućana

FIBARO senzor poplave u kombinaciji s kontrolerom pametnog ventila brzo će otkriti svako curenje vode uzrokovano oštećenjem perilice suđa ili rublja. Automatskim isključenjem glavnog ventila za vodu spriječit će se nastanak štete i popratnog stresa za vas.

FIBARO senzor dima i senzor ugljičnog monoksida koristit će glasan zvučni alarm za obavještavanje o dimu, neočekivano povišenoj temperaturi prostora ili čak blago povišenim razinama CO u zraku.

Uz FIBARO možete daljinski nadzirati i omogućiti pristup vašem domu ili domu vaših roditelja određenim članovima obitelji ili određenim posjetama (poput kurira, servisera, patronažnim sestrama). Uz integrirane sigurnosne kamere i automatsko zaključavanje ulaznih vrata, imat ćete uvid u sva događanja važna za sigurnost vašeg doma i vaše obitelji u njemu.

Pouzdana rješenja omogućuju potpunu kontrolu nad različitim zadacima kako bi potrebe svakog doma bile zadovoljene. Istražite našu ponudu rješenja koje će osobama starije životne dobi pružiti veću samostalnost.

Povezani sadržaj: TOP 3 gadgeta za sigurnost vašeg doma od iznenadnih prijetnji

Naše preporuke za sigurnost doma: