Pametni dom za siguran povratak u školu

Rujan je mjesec kada se školarci vraćaju u školske klupe, a obiteljski raspored često se značajno mijenja. Svake godine, naša djeca postaju sve samostalnija, dosegavši konačno dob kada mogu samostalno otići u školu. Osim godina, roditelji uzimaju u obzir i druge čimbenike, poput zrelosti i emocionalnog razvoja svoje djece. Oni koji imaju dileme često traže načine kako osigurati veću zaštitu za svoju djecu, ali istodobno ih ne ograničavajući u njihovoj neovisnosti.

Siguran povratak iz škole

Na putu kući iz škole, roditelji često brinu o sigurnosti svoje djece. Učimo ih osnovnim pravilima prometa, poput pažljivog prelaska ceste na zebri i čekanja zelenog svjetla. Također ih podučavamo da ne razgovaraju s nepoznatim osobama, izbjegavaju ulazak u nepoznate automobile ili istražuju nove, kraće prečice. Da bismo olakšali te brige, mnogi roditelji koriste pametne satove s GPS-om i mogućnostima za pozivanje kako bi pratili gdje im je dijete i pružili pomoć ako je potrebno.

Dijete je samo u kući – razlog za brigu ili ne?

Kada se radi o sigurnosti djece kod kuće i na putu iz škole, tehnološki napredak nudi brojne korisne mogućnosti. Pametne kuće su postale ključne u smanjenju zabrinutosti roditelja i osiguranju dječje dobrobiti.

U današnjem digitalnom dobu, roditelji često žele znati gdje se njihovo dijete nalazi, posebno nakon škole. Sa sustavima poput FIBARO Door/Window Sensor i geofencing te upotrebom Yubii Home mobilne aplikacije, roditelji mogu precizno pratiti kretanje svoje djece. Tako mogu biti sigurni da su stigli kući ili otišli u školu, pružajući im dodatnu sigurnost i mir uma.

Kako bismo promicali zdrave dnevne rutine i ograničili vrijeme koje djeca provode pred ekranima, pametna rješenja poput FIBARO zidne utičnice dolaze u pomoć. Ova inovativna utičnica omogućuje roditeljima da prate rad elektroničkih uređaja i ako je potrebno, daljinski ih isključe. Iako se to može činiti strogim, to je koristan alat za postavljanje uravnotežene dnevne rutine i zdravih navika za vaše dijete.

Sigurno pripremite obroke za svoju djecu

Kada roditelji znaju da će njihova djeca provesti više vremena sami kod kuće, važno je osigurati sigurnost i pravilnu prehranu. Starija djeca mogu samostalno pripremiti obrok koristeći mikrovalnu pećnicu ili pronaći zdravu užinu u hladnjaku. Pametni sustavi mogu pomoći roditeljima da budu u toku s djetetovim prehrambenim navikama i aktivnostima.

Dodatna sigurnost može se postići korištenjem FIBARO senzora dima. Osim što detektira dim, ovaj senzor također može registrirati povećanje temperature u kuhinji. U slučaju takvih situacija, ispravna obavijest će automatski stići roditeljima putem aplikacije Yubii Home, praćena zvučnim alarmom senzora. Kombinacija zvučnog alarma i mobilnih obavijesti omogućava roditeljima ili susjedima da brzo reagiraju i poduzmu odgovarajuće mjere u slučaju potrebe.

Povezani sadržaj: TOP 3 gadgeta za sigurnost doma od iznenadnih prijetnji

Prilagodite pametni dom vašem obiteljskom budžetu

Jedna od značajnih prednosti FIBARO sustava je njegova prilagodljivost individualnim potrebama svih članova obitelji. Važno je napomenuti da pametni dom može biti koristan i za obiteljski proračun. Na primjer, možete automatizirati kontrolu temperature u domu tako da se grijanje automatski isključuje kada nema prisutnih članova obitelji ili povećava temperaturu neposredno prije njihovog povratka kući.

Osim što se scene automatski aktiviraju kad se ispune određeni uvjeti, sve scenarije možete pokrenuti i ručno, prema potrebi. Također, pametno upravljanje rasvjetom može rezultirati dodatnim uštedama. Na primjer, ako se zaboravi isključiti svjetla pri napuštanju kuće, sustav omogućuje ispravke putem daljinskog upravljanja.

Jednostavna instalacija i ulaganje u budućnost

FIBARO pametni sustav za dom koristi bežičnu tehnologiju. Dostupni uređaji koriste baterije ili se jednostavno ugrađuju u postojeće utičnice. To znači da instalacija može biti izvedena u bilo kojem trenutku, bez potrebe za bušenjem zidova ili složenim postavljanjem kabela. Stvaranje sigurnog i pametnog okruženja za vaše dijete može značajno doprinijeti razvoju njihove neovisnosti i osnaživanju životnih vještina. Također će im pomoći u razvijanju sposobnosti donošenja odluka, koje su ključne kako u školi tako i za budući uspjeh u životu.

Povezani proizvodi

Fibaro senzor vrata i prozora 2

Fibaro Door/Window Sensor 2

65,10 € (490,50 kn)

Fibaro wall plug

Fibaro pametna utičnica

70,91 € (534,27 kn)

Fibaro senzor dima

Fibaro senzor za detekciju dima

84,86 € (639,38 kn)