Prednosti korištenja pametne kućne rasvjete

Rasvjeta ima vrlo važnu ulogu u našem svakodnevnom životu. Više od polovice dana, provodimo u osvijetljenim prostorijama koje troše značajan dio naših sredstava. Osim njezine funkcionalnosti, pravo osvjetljenje omogućuje nam da se lakše opustimo ili pak usredotočimo na ostale dnevne aktivnosti.

Ako uzmemo u obzir navedene činjenice, vrijedi razmisliti o stvaranju atraktivnog prostora s nizom funkcionalnosti. Poanta je u stvaranju promišljene, automatizirane rasvjete koja će pružiti vrhunsko korisničko iskustvo. U nastavku pročitajte kako uz pomoć naših FIBARO pametnih uređaja, možete stvoriti idealnu kućnu atmosferu i ugodno osvjetljenje za svaku prostoriju.


Pametna rasvjeta za svaki dio dana

Početak dana je vjerojatno najteži dio dana za svakoga. Svaka dodatna minuta sna znači puno, a pomisao na odlazak u toalet ili dizanje noćna je mora. U ovakvim situacijama FIBARO spašava stvar i pretvara jutro u ugodniji dio dana. Sve što trebate učiniti je podesiti postavke rasvjete koje će omogućiti uključivanje svjetla spavaće sobe na 30% njihove snage.

Nakon jutarnje rutine, vrijeme je za polazak na posao, ali što je sa zaključavanjem vrata i prozora? Pritiskom na gumb ili pametni Walli prekidač, možete pokrenuti automatizaciju sustava kućne sigurnosti. FIBARO je dizajniran za aktiviranje alarma i isključivanje svih nepotrebnih uređaja, kao i rasvjete po cijeloj kući. Odlična prednost ako ste u žurbi zaboravili isključiti sve potrebne uređaje, zar ne?

Nezaboravna kućna atmosfera

Provodite li vrijeme u kući, čitajući knjigu ili gledajući film sa svojim prijateljima, pametan set automatizacije učinit će vaš boravak još ugodnijim. Ovdje ne govorimo isključivo o rasvjeti – ako očekujete goste, ulazna vrata vrlo jednostavno možete otvoriti putem integrirane pametne brave i FIBARO Intercoma (pametne ulazne kamere). Pozivatelj će biti prikazan na ekranu vašeg pametnog mobitela, a u kuću ga možete pustiti bez ustajanja s kauča. Ovo je sigurno najbolji dio, zar ne?

Ako želite promijeniti boju prostorije, preporučujemo LED trake koje će vam pružiti nezaboravnu kućnu atmosferu. Boje možete mijenjati pritiskom na Walli prekidač, koji će obavijestiti pametnu kućnu jedinicu da aktivira RGBW kontroler i upotrijebi ga za uključivanje odgovarajuće boje na odabranim LED trakama.

Učinite druženja s prijateljima nezaboravnim – pomoću glasovnih pomoćnika (npr. Amazon Alexa ili Google Home) možete upravljati rasvjetom i ostalim funkcijama te stvoriti savršenu atmosferu za gledanje TV emisije ili filma.

Naš dom je mjesto gdje provodimo najviše vremena, stoga preporučujemo korištenje naprednih postavki naših pametnih uređaja tako da vaš dom učine još korisnijim i sigurnijim. Beskrajne mogućnosti FIBARO pametnog doma odličan su dokaz koliko različite prednosti sustav donosi našim domovima, čak i uz jednostavnu svjetlosnu automatizaciju. Kako se potrebe korisnika povećavaju, pametni ekosustav može se proširiti tako da vaše kućanstvo može uživati ​​u novim automatizacijama.