TOP 3 gadgeta za sigurnost doma od iznenadnih prijetnji

Uvođenje kućne automatizacije donosi niz prednosti za korisnika – udobnost, ekonomičnost i jednostavno upravljanje kućanstvom, ali prije svega sigurnost življenja. Iako svaki ukućanin brine o sigurnosti svog doma, često se znaju javiti nepredvidive situacije koje mogu ugroziti vaš svakodnevni život, poput poplava, požara ili pojave ugljičnog monoksida.

Kako bi zaštitili sebe i svoje ukućane od ovih iznenadnih i nevidljivih opasnosti, bitno je uvesti adekvatne sustave zaštite i signalizacije kako bi mogli reagirati na vrijeme. U nastavku vam donosimo top 3 ‘must-have’ uređaja koji štite svako kućanstvo od nepredvidivih događaja:

1. Senzor ugljičnog monoksida – čuvar vašeg zdravlja

Ugljični monoksid tihi je ubojica u mnogim kućanstvima diljem svijeta. Ovaj nevidljiv i otrovan plin bez mirisa može uzrokovati oštećenje vitalnih organa pa čak imati i smrtni ishod. Upravo zbog njegove nevidljivosti, može biti visoki izvor prijetnji iz nefunkcionalnih uređaja za kuhanje ili grijanje na plin, poput bojlera, pećnica, kamina i drugih agregata. Kako bi se zaštitili od ovog smrtonosnog plina, potrebno je uvesti adekvatan sustav zaštite i upozorenja kad boravite u kući, ali i izvan nje. FIBARO CO senzor idealan je uređaj koji spašava u ovakvim situacijama. Osim što štiti od mogućnosti trovanja plinom, ovaj pametni gadget ima temperaturni senzor te zvukovni i svjetlosni alarm koji na vrijeme upozorava o potencijalnoj opasnosti.

Osjećate neobjašnjivu mučninu, umor, glavobolju ili otežano dišete?
FIBARO senzor ugljičnog monoksida može detektirati i najmanje koncentracije ugljičnog monoksida u zraku i zaštititi vas od pogoršanja zdravlja.

Prednosti uvođenja sustava zaštite protiv ugljičnog monoksida su višestruke, a u nastavku izdvajamo najbitnije:

  • kontinuirano praćenje razina CO – o višim koncentracijama u zraku odmah signalizira zvučnim alarmom, svjetlosnim indikatorom i obavijestima na vašem pametnom telefonu
  • siguran za život – ispituje se u skladu sa standardom EN 50291-1:2010
  • može se povezati s ostalim FIBARO elementima pametne kuće – npr. u slučaju detekcije visoke razine CO, odmah započinje ventilaciju, podizanje roleta ili otvaranje prozora
  • potpuna zaštita vaših ukućana – roditelja, djece, starijih pa čak i kućnih ljubimaca
  • kompatibilan sa Z-Wave i Apple HomeKit tehnologijom.
Fibaro CO senzor hk
FIBARO senzor ugljičnog monoksida
127,88 € (963,51 kn)

2. Senzor dima – idealan za kuće, hotele i poslovne prostore

Koliko često vam se dogodilo da ste upalili pećnicu i zaboravili ju isključiti na vrijeme? Sigurni smo da se ova situacija dogodila nebrojeno puta! Dim izlazi iz pećnice, vadite izgoreni ručak, a zadovoljstvo vas i vaših ukućana naglo je splasnulo?

Osim što ste razočarani neuspjelim ručkom, razmišljate o potencijalnom požaru koji je mogao nastati dok vas nije bilo u blizini. U takvim situacijama, brigu vodi senzor dima i požarni alarm – mali i kompaktan 2u1 uređaj koji vas štiti od svakodnevnih opasnosti nastalih ljudskom nepažnjom. U takvim izvanrednim situacijama nema vremena za složene akcije. Senzor dima možete jednostavno integrirati s ostalim FIBARO uređajima, kako biste olakšali evakuaciju iz kuće i umanjili gubitke u slučaju požara. Ovaj pametni uređaj prikuplja podatke o dimu i temperaturi u vašem domu i zahvaljujući analizi podataka, registrira i najmanju promjenu koja štiti vas i vašu obitelj.

FIBARO senzor dima pogodan je i za hotele i poslovne prostore. Možete ga koristiti na mjestima na kojima ste odgovorni za sigurnost gostiju ili zaposlenika. Postavite detektor dima u sobe u kojima borave gosti ili zaposlenici i budite sigurni da su u potpunosti zaštićeni.

FIBARO senzor dima
84,86 € (639,38 kn)

3. Senzor poplave – otkrijte vlagu ili curenje vode

Iznenadna poplava u vašem domu može uzrokovati brojne štete u kućanstvu koje zahtijevaju skupo i vremenski zahtjevno čišćenje i saniranje štete. Vlaga, gljivice i plijesni mogu nastati u roku od 24 – 28 sati nakon poplave, a kako biste izbjegli ovakve scenarije, poželjno je da u svom kućanstvu imate barem jedan senzor za poplavu koji detektira curenje, puknute cijevi ili neispravne ventile.

FIBARO senzor poplave više je od toga – vrhunska tehnologija otkriva i najmanja curenja, a ugrađeni senzor temperature možete koristiti za upravljanje podnim grijanjem.

Jedna od prednosti ovog multifunkcionalnog uređaja je što automatski zatvara glavni ventil ako detektira poplavu. U slučaju otkrivanja curenja, uređaj odmah šalje obavijest o propuštanju vode i omogućuje vam da pravovremeno reagirate.

fibaro senzor poplave
FIBARO senzor poplave
79,05 € (595,60 kn)

Tko nebi poželio imati ovako moćne ‘digitalne stražare’ svog doma?