Uvjeti kupovine

Uvjeti kupnje
Ovi uvjeti kupnje definiraju postupak:
1. naručivanja,
2. plaćanja,
3. dostave,
4. povrata i reklamacije.                                                                                                                                                                                                  5. Jamstvo za materijalni nedostatak proizvoda

Prodavatelj (Isporučitelj) je Sartorius Croatia-Libra elektronik d.o.o putem Internet trgovine https://pametna-kuca.com  (u daljnjem tekstu Webshop Pametna kuca).
Kupac robe je posjetitelj internetske trgovine https://pametna-kuca.com koji odabere minimalno jedan proizvod, stavi ga u košaricu, ispuni elektronski obrazac za narudžbu i pošalje narudžbu Prodavatelju.
Kupac robe može biti posjetitelj internetske trgovine kao gost korisnik ili registrirani korisnik.
Kupnja kao gost korisnik kupcu omogućuje kupnju svih dostupnih proizvoda te se uneseni podaci koriste samo za trenutačnu kupnju, ali neće biti pohranjeni u bazu kupaca Internet trgovine.
Kupnja kao registrirani korisnik pruža kupcu dodatne mogućnosti kao što su:
– Brži proces narudžbe i naplate
– Pregled prošlih narudžbi
– Izmjena podataka korisničkog računa
– Spremanje dodatnih adresa za dostavu
Sve cijene izražene su u hrvatskoj nacionalnoj valuti Hrvatska kuna (kn), s uračunatim PDV-om od 25%.
Istaknute cijene proizvoda ne sadrže cijenu troškova prijevoza, dostave ili poštanskih usluga koje se naplaćuju dodatno.
Sva plaćanja provode se u hrvatskoj nacionalnoj valuti Hrvatska kuna (kn).

1. Naručivanje
Naručivanje robe moguće je 24 sata na dan, 7 dana u tjednu.
Roba se naručuje elektronskim obrascem.
Nakon zaključene i poslane narudžbe kupac će primit e-mailom automatski generiranu poruku od strane sustava Webshop Pametna kuca da je narudžba zaprimljena.
Obavijest o potvrdi narudžbe Kupac će primiti e-mailom nakon provjere dostupnosti proizvoda.
Ukoliko Prodavatelj nije u mogućnosti isporučiti sve naručene proizvode pravovremeno će o tome obavijestiti Kupca putem e-maila i upoznati ga o drugim mogućnostima.
Ako se Kupac ne slaže s ponuđenim izmjenama ili odgodama, može otkazati narudžbu u cijelosti.
Kupac može otkazati narudžbu sve do trenutka njenog slanja a nakon toga kupac je obvezan preuzeti pošiljku.

2. Plaćanje

U Webshopu Pametna kuca moguće je odabrati sljedeće načine plaćanja:

Kreditnim karticama

Plaćanje karticama moguće je isključivo preko PayWay sustava..

Uplatom na žiro račun prodavatelja

Plaćanje direktnom uplatom na žiro račun Prodavatelja moguće je putem Internet bankarstva, uplatnicom ili virmanom u banci, pošti ili FINI.

Kod odabira ovog načina plaćanja kupac će dobiti sve potrebne podatke za uplatu putem e-maila.

Izjava o sigurnosti

HT PayWay primjenjuje najmodernije standarde u zaštiti podataka – SSL certifikat 256 bitne enkripcije te TLS 1.2 kriptografski protokol kao najviše stupnjeve zaštite kod upisa i prijenosa podataka.. ISO 8583 protokol osigurava da se razmjena podataka između HT PayWay sustava i autorizacijskih centara kartičnih kuća obavlja u privatnoj mreži, koja je od neautoriziranog pristupa zaštićena dvostrukim slojem “vatrozida” (firewalla).

T-com PayWay

Diners

Visa

 Maestro

Mastercard

American Express

 

3. Dostava
Cijena dostave je 30,00 kn – bez ikakvih dodatnih troškova.
Besplatna dostava je za sve narudžbe iznad 999,00 kn vrijednosti naručene robe (bez dostave).
Prodavatelj može u okviru svojih akcijski ponuda ponuditi besplatnu dostavu za narudžbe u vrijeme trajanja akcije ili promocijske prodaje određenih proizvoda.
Naručene proizvode isporučit ćemo:
– dostavnom službom
– osobnim preuzimanjem u poslovnici
Rok isporuke je od 3 do 20 radnih dana od dana primitka narudžbe (plaćanje Karticom).
Prilikom preuzimanja u poslovnici rok za preuzimanje je 3 radna dana od dana potvrde dostupnosti proizvoda.
Isporuku obavljamo isključivo na području Republike Hrvatske.
Isporuka na otoke vrši se po unaprijed utvrđenom rasporedu dostavne službe za dostavu na otoke.
Dostavna služba na svojim internetskim stranicama objavljuje raspored dostave na otoke.
Nakon otpreme vaše narudžbe primiti ćete e-mail poruku s brojem pošiljke i uputama za praćenje.
Dostava se ne vrši subotom i nedjeljom.
Primatelj je obvezan priopćiti točan broj mobilnog telefona radi pravodobnog informiranja o isporuci. Ukoliko ste od dostavne službe zaprimili obavijest o prispijeću pošiljke, možete istu kontaktirati i dogovoriti naknadnu isporuku ili isporuku na drugu adresu.
Proizvodi će biti zapakirani tako da se uobičajenom manipulacijom u transportu ne mogu oštetiti. Kupac je dužan prilikom preuzimanja proizvoda provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavljaču, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja.
Roba je osigurana od gubitka u dostavi.
Kupac je obavezan prilikom preuzimanja robe potpisati otpremnicu /dostavnicu/ te je dostavna služba uzima kao potvrdu o preuzimanju. Potpisom na potvrdi o primitku pošiljke smatra se da je proizvod preuzet bez vanjskih vidljivih oštećenja.
U slučaju da Kupac naruči robu i odbije je primiti, Prodavatelj ima pravo tražiti od Kupca nadoknadu dostavnih i vlastitih manipulativnih troškova.

4. Povrat i reklamacije                                                                                                                                                                                                Jednostrani raskid ugovora, povrat, zamjena artikala i povrat novca
Temeljem članka 72. Zakona o zaštiti potrošača potrošač ima pravo, ne navodeći za to razloge, jednostrano raskinuti ugovor i to u roku od 14 dana od dana predaje predmeta u posjed potrošaču.   U obliku Informativnog obrasca (link: Informativni obrazac o pravu na jednostrani raskid ugovora -Zakon o zaštiti potrošača) o pravu na jednostrani raskid ugovora o kupoprodaji navode se prava i obveze Kupca, kao i prava i obveze Prodavatelja u slučaju ostvarivanja prava korisnika na jednostrani raskid ugovora o kupoprodaji.
Obrazac za jednostrani raskid ugovora o kupoprodaji možete preuzeti ovdje u DOC ili PDF obliku:
Obrazac za jednostrani raskid ugovora/DOC
Obrazac za jednostrani raskid ugovora/PDF
Izravne troškove povrata robe snosi Kupac (troškovi dostave).
Prilikom povrata robe pošiljke sa naznačenom otkupninom neće biti preuzete.
Proizvodi koje Kupac vraća moraju biti neoštećeni, nekorišteni i u orginalno zapakiranoj ambalaži i sa originalnim etiketama.
Korisnik/kupac je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom:
1. Nepažljivo isprobavanje proizvoda, prilikom čega može doći do oštećenja materijala, električnih oštećenja, ogrebotina.
2. Nepažljivo isprobavanje prilikom čega na proizvodima ostaju tragovi instalacija.
Kod jednostranog raskida ugovora, Kupac se može odlučiti:
-na povrat uplaćenih sredstava, u tom slučaju Kupac dostavlja robu na adresu Prodavatelja o svom trošku, a Prodavatelj mu nakon zaprimljene i provjerene robe, doznačuje sredstva na račun umanjena za troškove dostave ili
-na zamjenu artikla za drugi artikl ili zamjenu istog artikla za drugi. U tom slučaju Kupac dostavlja robu na adresu Prodavatelja o svom trošku, Prodavatelj mu nakon zaprimanja robe šalje zamijenjeni artikl ili isti artikl i naplaćuje troškove ponovne dostave, kao i u slučaju doplate razlike u cijeni manjoj od 999,00 kn.
Povrat novca
U slučaju kada se Kupac odluči na povrat novca, iznos u visini prodajne cijene vraćenih proizvoda doznačit ćemo Vam na tekući račun (bez troškova dostave). Kupac treba na Obrascu za jednostrani raskid ugovora o kupoprodaji navesti IBAN broj i banku kod koje je otvoren tekući račun te broj telefona.
Reklamacije
Prodavatelj odgovara za materijalne nedostatke ako je proizvod imao nedostatak u trenutku prijelaza rizika na Kupca, bez obzira da li mu je to bilo poznato. Prodavatelj odgovara i za one materijalne nedostatke koji se pojave nakon prijelaza rizika na Kupca ako su posljedica uzroka koji je postojao prije toga. Prodavatelj ne odgovara za neznatan materijalni nedostatak.
Kod reklamacije zbog materijalnog nedostatka na proizvodu kupac treba popuniti pisani prigovor potrošača i poslati ga Prodavatelju u zakonskom roku.
Reklamacija će se smatrati valjanom ukoliko se pregledom proizvoda utvrdi da odgovara uvjetima za reklamaciju sukladno Zakonu o obveznim odnosima i Zakonu o zaštiti potrošača.
Reklamacije se mogu podnositi putem pisanog prigovora potrošača (obrazac za pisani prigovor potrošača dostupan je u nastavku teksta).

Prigovor 
Svoje prigovore sukladno članku 10. Zakona o zaštiti potrošača možete poslati na adresu:
Sartorius Croatia-Libra elektronik d.o.o
Savska 45a ; 10290 Zaprešić
ili putem elektroničke pošte na: webshop@sartorius.hr

Obrazac možete preuzeti ovdje: Pisani prigovor potrošača

5. Jamstvo za materijalni nedostatak proizvoda 

Jamstvo na sve kupljene proizvode iznosi 24 mjeseca od datuma isporuke, te je račun dokaz za ostvarenje jamstva. Jamstvo se ostvaruje kroz proces reklamacije.

Uvjeti jamstva nalaze se ovdje.

Rješavanje potrošačkih sporova
Ovim putem Vas obavještavamo da svaki spor rješavamo mirnim putem – sporazumno, kao i o Vašem pravu da koristite mehanizme izvansudskog rješavanja potrošačkih sporova pravom pokretanja postupka izvansudskog rješavanja spora podnošenjem prijave Sudu časti Hrvatske gospodarske Komore, i/ili podnošenjem prijedloga za mirenje Centru za mirenje pri Hrvatskoj gospodarskoj Komori.

Online rješavanje potrošačkih sporova
Od 15. veljače 2016. kupci sporove također mogu alternativno rješavati putem internetske platforme za rješavanje sporova:
http://ec.europa.eu/consumers/odr/

Ugovor o kupnji
Predmet Ugovora je kupnja odabranog proizvoda putem Webshopa Pametna kuca uz plaćanje cijene toga proizvoda i troškova dostave.
Ugovor se zaključuje sredstvima daljinske komunikacije (Ugovor sklopljen na daljinu) i to putem Interneta.
Ovi Opći uvjeti kao i pojedini uvjeti prodaje naznačeni uz informacije o određenim proizvodima predstavljaju ponudu Webshopa Pametna kuca za sklapanje Ugovora.
Korisnik kao kupac svojom registracijom, zaključivanjem narudžbe ili na drugi način utvrđen ovim Uvjetima iste prihvaća čime se smatra da je zaključen Ugovor između korisnika i Webshopa Pametna kuca, a prema uvjetima prodaje navedenim u ovim Uvjetima.
Ugovor ne stupa na snagu samom obavljenom narudžbom i primitkom automatizirane poruke od strane sustava Webshop Pametna kuca da je narudžba zaprimljena, jer u trenutku obavljene narudžbe proizvod može promijeniti raspoloživost ili cijenu.
Ugovor stupa na snagu i obavezuje u trenutku kada Webshop Pametna kuca potvrdi raspoloživost i cijenu proizvoda i ovisno o načinu plaćanja pošalje službenu obvezujuću ponudu za plaćanje virmanom ili je kupac platio karticom .

Uvjete kupovine možete preuzeti ovdje.