Uvođenje kućne automatizacije vrta i okućnice

Boravak u vrtu i dvorištu tijekom toplijih mjeseci jedno nam je od najdražih mjesta u kućanstvu. Uređenje okućnice pruža nam puno mogućnosti da izrazimo svoju kreativnost i “osobnost”, a vanjski prostor često koristimo za svakodnevni odmor i druženje s ukućanima i prijateljima. Iako vrt i okućnica zahtijevaju redovito održavanje kako bi nam boravak u njima bio što ugodniji i ljepši, često zbog svakodnevnih obaveza nemamo vremena ili nismo fizički u mogućnosti brinuti se o vrtu.


Pametno upravljanje okućnicom

Sigurni smo da vam se često zna dogoditi da ste dugo vremena odsutni od kuće. Ostaje vam sve manje vremena za svakodnevne kućanske poslove, a uređenju okućnice i vrta te brizi o biljkama ne možete se posvetiti u potpunosti? U takvim slučajevima, brigu o vašem eksterijeru vode naša rješenja za pametno upravljanje vrtom i okućnicom! Sigurno se pitate što mislimo pod tim pojmom?

Sustav za navodnjavanje, upravljanje rasvjetom, prozorima i vratima te alarmnim sustavom čine vaš eksterijer sigurnim i bezbrižnim mjestom za život.

Pametno upravljanje okućnicom puno je više od automatiziranog sustava navodnjavanja. Obuhvaća niz automatiziranih kućnih sustava za upravljanje vratima i prozorima, rasvjetom, ali i alarmnim sustavom vašeg doma. Glavna prednost ovih kućnih automatiziranih sustava je što se njima može upravljati prema određenom rasporedu, ali i obavljati različite aktivnosti u stvarnom vremenu. Spoj napredne tehnologije i prirode, omogućuje vam da redovito održavate svoju zelenu oazu prema rasporedu i planirate ostale dnevne aktivnosti. U nastavku vam donosimo naše preporuke za uređaje koje biste mogli uvesti u vašu okućnicu.

1. Sustav za navodnjavanje

Pametna vrtna rješenja mogu se kontrolirati pomoću FIBARO prekidača i elektroventila. U kombinaciji s personaliziranim scenama automatizacije, poput “zalijevanja”, ne morate razmišljati o brizi o biljkama svake večeri. Jednostavno uključite meteorološku stanicu u pametne scene automatizacije vrta i sustav navodnjavanja neće se pokrenuti ako uskoro započne kiša.

Zalijevanje nije dobra ideja tijekom punog sunca ili ekstremno visokih temperatura.

2. Upravljanje rasvjetom, prozorima i vratima

Samostojeće kuće često na prilazu imaju parking. Programirani univerzalni daljinski upravljač pametne kuće omogućuje vam aktiviranje scena osvjetljenja na prilazu između ulaznih vrata i kuće. Kad uđete u kuću i aktivirate senzore za vrata i prozore, scena će se automatski prekinuti nakon vremena koje odredite. Postavljanje rasporeda prema dobu dana prilagodit će osvjetljenje i uključiti ga tek nakon zalaska sunca.

Ako vrijeme često provodite u vrtu sa svojom obitelji i prijateljima za vrijeme roštiljanja, druženja ili odmora, pored vrata koja vode u vrt možete postaviti gumb za bilo koju automatiziranu scenu osvjetljenja. Dovoljan je jedan klik za 50% osvijetljenosti, a dva klika za aktiviranje šarenih svjetala koja vode do vašeg vrta ili sjenice. RGBW modul upravlja bojama bilo kojeg izvora svjetlosti koji imate – bez ikakvih ograničenja. Uz regulaciju osvjetljenja, svoju vrtnu zabavu možete začiniti i glazbom iz pametnog zvučnika i uživati u vrtnoj atmosferi.

Pametni sustav nadzora vrta u kombinaciji s alarmom pretvara bilo koje dvorište u zaštićeno obiteljsko mjesto.

Pametne mogućnosti FIBARO sustava nisu samo ograničene na interijer kuća i apartmana, već stvaraju savršenu atmosferu za sve goste i obitelj u vrtu. Odvažite se stvoriti idealnu vrtu idilu za svoju obitelj i istražite sve čari pametnog vrta.